• V.V. Sport Vereent - V.V. Lemmer

  Speeldag 13 stond op het programma. Gelukkig zijn de zondagclubs niet bijgelovig. Dus dat het de 13e speeldag was, zou geen betekenis hebben.

  Onder ideale omstandigheden, de zon scheenuitbundig, temperatuur was goed en er was weinig wind, kon erom 14.00 uur afgetrapt worden.  Het was een wat hobbelig veld, maar daar zouden beide ploegen weinig last van hebben.

  De thuisclub was de club van oude spelers zoals een Jetze de Boer en Minne de Boer die in de gloriejaren van Sport Vereent speelden. De laatste presteerde het in derde helft altijd om een leeg bierglas omhoog te gooien en op te vangen in zijn nek, dit was zeer vermakelijk, de goede oude tijd.

  Het begin van de wedstrijd was in het voordeel van de thuisclub die veel feller begon. Waarschijnlijk hing  het krantenartikel van afgelopen vrijdag in de kleedbox, om zo de thuisclub te stimuleren om tegen de Lemster keeper te scoren en de eerste nederlaag toe te dienen aan de Lemsters.

  Het eerste half uur gebeurde er eigenlijk niets. Alleen aan de kant van de Lemsters moest Camello zich geblesseerd laten vervangen. Hierdoor kon de snelle Ibi er weer in. Met wat omzettingen kwamen de Lemsters wat beter in hun spel. Niet dat er echt kansen werden gecreëerd, maar door de snelheid van Ibi kwam er wel meer druk op de achterhoede van Sport Vereent.

  Voor de rust was er nog één spannend moment voor de Lemster supporters. De spits van Sport Vereent kon zo goed als alleen op de keeper afgaan. Een goede reactie van Ysbrand voorkwam een vrije doortocht. Hierna vond de scheids het welletjes en floot voor de rust.

  Wat er tijdens de rust gezegd of afgesproken is in de box van de Lemsters, zullen we nooit weten. Maar als door een wesp gestoken kwamen de Lemsters uit de startblokken en de eerste kans binnen een minuut was voor Jelmer Schaap. Helaas strandde de bal tegen de keeper.

  Lemmer zat er nu kort op en bood zo de thuisclub meer tegenstand dan in de eerste 45 minuten. Lemmer was wat meer in de zestien van de tegenstander te vinden, maar 100% kansen leverde dat niet op. Tot het moment van Thomas Miedema aanbrak, met zijn bekende passeerbeweging, kwam hij in de zestien terecht. Toen hij daar licht werd aangetikt, bedacht Thomas zich geen moment mede doordat er geen Var aanwezig was. Hij liet zich vallen en toen maar kijken wat de scheids zou doen en ja hoor een penalty. Een aantal spelers van Sport Vereent waren het daar absoluut niet mee eens, maar de warrige scheidsrechter liet zich daardoor niet beïnvloeden. De elfmetertrap werd feilloos door Thomas omgezet in de eerste treffer van de wedstrijd, 0-1.

  Een beetje aangeslagen vervolgde Sport Vereent de wedstrijd. De spitsen van de thuisclub werden iets dreigender, dit was meer bij de dode spel momenten en corners. Eén van de vrije trappen, zo’n 20 meter recht voor het doel, die snoeihard op de vuisten van de Lemster keeper uiteen spatte, werd direct opgepakt door Danny. Hij bedacht zich geen moment en met een razend snelle uittrap bediende hij Ibi, die zo alleen voor de keeper werd gezet en deze buitenkans beheerst met een lobje afrondde, 0-2. Dit moest de beslissing zijn zo’n kwartier voor tijd.

  Bij Lemmer moesten nog een aantal spelers vervangen worden door allerlei pijntjes en zo konden er spelers van de jo. 17 worden ingezet. Zij konden zo vast te wennen aan het 5e klasse niveau. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor de uitploeg en hoe. Een werkelijk schitterend doelpunt, wat letterlijk uit de lucht kwam vallen. Edwin Landman nam de afgeslagen aanval in één keer op zijn pantoffel en de bal, met de snelheid van een raket, verdween al rokend in het net, 0-3. Dit was het verlossende doelpunt en de wedstrijd kabbelde naar het eindsignaal. Het enige doel voor de Lemsters was nog de nul houden en ook dat lukte weer. Na het laatste fluitsignaal werd de overwinning door de Lemsters uitbundig gevierd. Er zijn nog 7 wedstrijden te gaan en het wordt spannend bovenin. Met nog 2 ploegen staat Lemmer mee boven aan met 31 punten en een gelijk aantal gespeelde wedstrijden.

  Man of the match: Edwin Landman [ met zijn schitterende treffer ]

  Aankomende zondag is de lastige wedstrijd tegen Langweer, die de Lemsters in eigen huis het vuur aan de schenen legde en met een zwaar bevochten puntje mochten de Lemster toen erg blij zijn.

  Tot dan…..

  P.s. Er zal een voorwedstrijd georganiseerd worden en Heavy P zal de Lemster kantine weer op zijn kop zetten.