• V.V. Lemmer – A.V.V. Terschelling

Na een lange winterstop moesten de Lemsters aantreden tegen A.V.V., van het mooiste eiland van Nederland n.l. Terschelling. Aangezien de eilandbewoners de boot ‘s middags weer op tijd moesten halen, om niet te laat thuis te komen, was de aanvangstijd aangepast naar 12.00 uur. Helaas was dit 1 speler ontgaan en met wat materiaalpech erbij, kwam hij te laat en moest hij daarom op de bank plaats nemen. Ook bij een 5e klasser staat discipline hoog in het vaandel.

De kou en de harde wind gingen dwars over het veld en de supporters betraden de overdekte tribune . Tot hun verbazing waren de bankjes keurig netjes opgeschilderd in de clubkleuren van onze toekomstige fusie-partner. Bij deze een oproep naar de personen toe, meld je aan, zoals iedere vereniging is er altijd een tekort aan vrijwilligers en omdat maar de helft is gedaan, willen we graag dat het afgemaakt wordt, bij deze.

De Lemsters betraden in een wat gewijzigde opstelling het veld en met name de afwezigheid van Rick Sliep , zware knieblessure, zal in de rest van de competitie zwaar voelen. De eerste minuten van de wedstrijd was weer effe wennen en vooral door het hobbelige veld was er van beide kanten veel balverlies. De eilandbewoners waren in hun de laatste wedstrijd als winnaar uit de bus gekomen, dus de Lemsters waren gewaarschuwd.

Van beide kanten werden de keepers onder vuur genomen en de beide keepers kwamen elke keer met de schrik vrij. Toch kreeg Lemmer halverwege de eerste helft de betere kansen. Acties van Atte-Otto en Jesse, werden helaas gekeerd door de lange keeper van A.V.V. De wedstrijd hobbelde naar de rust toe en de toeschouwers liepen al richting de kantine.

Tijdens deze wandeling zagen ze nog een laatste aanval van de Lemsters. Jelmer Schaap was uitgebroken en ging op de keeper af maar een verdediger van A.V.V. dacht daar anders over en vloerde Jelmer binnen de zestien. Strafschop en een rode kaart voor de verdediger zou je denken en inderdaad: de scheids, die overigens prima leidde, dacht er anders over: wel een pengel maar geen rood en geen geel. Dit zal hem zeker punten kosten voor zijn overgangsrapport. Na langdurig overleg over wie de strafschop zou nemen, trad Tommy naar voren en meldde zich bij de scheids. Door de harde wind bleef de bal niet op de stip liggen en na een aantal pogingen om de bal stil te leggen was het Tommy die via de vingertoppen van de keeper de bal tegen het netje schoot, 1-0. De scheids keurde de poging goed en floot gelijk voor de rust.

In de kantine verheugde de dames zich al op de totaal vernieuwde toilet ruimte maar helaas door de te hoge waterstand konden de werkzaamheden onder de grond niet uitgevoerd worden. Zoals het nu lijkt kunnen de toiletten deze week in gebruik worden genomen. We willen daarom de heren Gauke en Sipke Oebeles bedanken voor hun inzet en vakmanschap en ook natuurlijk niet te vergeten onze voetballende tegelzetter Schelte. Top mannen!

De tweede helft begon bij Lemmer met een wissel. Erwin Landman werd vervangen door Ibi. Deze wissel bracht gelijk al resultaat in de aanvalsgolven van Lemmer. Door zijn snelheid, werden de verdedigers van A.V.V. ver terug gedrongen. Het spel van de eerste helft werd voortgezet, slordig Lemmer en een beter voetballende A.V.V. De trainer van A.V.V. ging wisselen en daarbij werd een speler ingebracht die een plaaggeest werd voor de Lemster verdediging. Hielke Oosterbaan, die de hele wedstrijd al als een stofzuiger over het veld liep, gaf geen krimp en worstelde, schoffelde, om maar niet de tegenstander aan de bal te krijgen. Ook had Lemmer niet te klagen over geluk, want voor het doel gebeurde gekke dingen en steeds werd de bal voor de doellijn gekeerd.

Waar iedereen een beetje zat te wachten op de gelijkmaker, mede door dat Lemmer met 10 man kwam te staan door een tweede gele kaart voor Jeroen Wijnja, brak het moment met Thomas Miedema aan. Met een dubbele schaar werden de verdedigers het bos ingestuurd, de bal werd voorgezet en Boyd Zwerver stond klaar om af te drukken, 2-0.

Dit was de mokerslag voor A.V.V. trainer Jan de Jonge, jawel hij, wisselde nog bijna het gehele team maar dit mocht niet baten. De Lemsters trokken de overwinning over de streep  en bleven daardoor ook in de elfde wedstrijd ongeslagen. Na de wedstrijd werd Hielke Oosterbaan in de bloemetjes gezet, voor de beloning van zijn tomeloze inzet. Volgende week wacht de altijd lastige uit wedstrijd tegen Black Boys.

Aandachtspuntje, 10 februari is er een dartwedstrijd in de kantine. De aanmelding hiervoor is gesloten en het is helemaal vol. Zaterdagavond 24 februari  is er een After Ski Party en op vrijdag 22 maart de Party Bingo, hier zijn nog een aantal kaarten beschikbaar te reserveren online, www.party-games.nl

Tot dan……